20.000 Danmark-kunder bruger tyske tandlæger

22. april 2014 Erhverv

Hvis danskerne uden en sygeforsikring har samme forbrugsmønster som medlemmerne af sygeforsikringen Danmark, så er besøgstallet hos tandlæger syd for den dansk-tyske landegrænse 40-50.000 om året. Det skønner formanden for den syd- og sønderjyske afdeling af sygeforsikringen Danmark, Kristian Pallesen, Broager, og han bygger oplysningerne på antallet af regninger, som sygeforsikrede indsender efter tandlægebesøg i EU-landene skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

Artiklen fortsætter under annoncen

På det årlige medlemsmøde i Tønder, fortalte han, at cirka 20.000 af foreningens medlemmer satte sig i en tysk tandlægestol sidste år. Og besøgstallet hos tandlæger syd for landegrænsen er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme er ikke tilfældet med køb af briller i Tyskland, som ligger ret stabilt på cirka 2.500 om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regninger fra tyske tandlægebesøg er hidtil behandlet på sygeforsikringen ”Danmarks” kontorer over hele landet. Med det stigende antal besøg syd for grænsen er det besluttet, at regningerne fremover skal behandles på de grænse-nære kontorer, det vil sige i Esbjerg, Haderslev og Vejle, som således får endnu stærkere kompetencer som Tysklands-kontorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...