20.000 Danmark-kunder bruger tyske tandlæger

22. april 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis danskerne uden en sygeforsikring har samme forbrugsmønster som medlemmerne af sygeforsikringen Danmark, så er besøgstallet hos tandlæger syd for den dansk-tyske landegrænse 40-50.000 om året. Det skønner formanden for den syd- og sønderjyske afdeling af sygeforsikringen Danmark, Kristian Pallesen, Broager, og han bygger oplysningerne på antallet af regninger, som sygeforsikrede indsender efter tandlægebesøg i EU-landene skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

Artiklen fortsætter under annoncen

På det årlige medlemsmøde i Tønder, fortalte han, at cirka 20.000 af foreningens medlemmer satte sig i en tysk tandlægestol sidste år. Og besøgstallet hos tandlæger syd for landegrænsen er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme er ikke tilfældet med køb af briller i Tyskland, som ligger ret stabilt på cirka 2.500 om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regninger fra tyske tandlægebesøg er hidtil behandlet på sygeforsikringen ”Danmarks” kontorer over hele landet. Med det stigende antal besøg syd for grænsen er det besluttet, at regningerne fremover skal behandles på de grænse-nære kontorer, det vil sige i Esbjerg, Haderslev og Vejle, som således får endnu stærkere kompetencer som Tysklands-kontorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...