20.000 Danmark-kunder bruger tyske tandlæger

22. april 2014 Erhverv

Artiklen fortsætter under annoncen

5em; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; vertical-align: baseline;”>Hvis danskerne uden en sygeforsikring har samme forbrugsmønster som medlemmerne af sygeforsikringen Danmark, så er besøgstallet hos tandlæger syd for den dansk-tyske landegrænse 40-50.000 om året. Det skønner formanden for den syd- og sønderjyske afdeling af sygeforsikringen Danmark, Kristian Pallesen, Broager, og han bygger oplysningerne på antallet af regninger, som sygeforsikrede indsender efter tandlægebesøg i EU-landene skriver Flensborg Avis.

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

20. 000 sønderjyder bruger tyske tandlæger.

På det årlige medlemsmøde i Tønder, fortalte han, at cirka 20.000 af foreningens medlemmer satte sig i en tysk tandlægestol sidste år. Og besøgstallet hos tandlæger syd for landegrænsen er stigende.

Det samme er ikke tilfældet med køb af briller i Tyskland, som ligger ret stabilt på cirka 2.500 om året.

Regninger fra tyske tandlægebesøg er hidtil behandlet på sygeforsikringen ”Danmarks” kontorer over hele landet. Med det stigende antal besøg syd for grænsen er det besluttet, at regningerne fremover skal behandles på de grænse-nære kontorer, det vil sige i Esbjerg, Haderslev og Vejle, som således får endnu stærkere kompetencer som Tysklands-kontorer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk