200 dage før kommunalvalget fejres Arbejdernes Kampdag

1. maj 2021 Politik

Lørdag blev der holdt 1. maj-taler i haven hos Charlotte Grau i Sjellerup – hun er sekretær for Socialdemokratiets Sønderborgkreds – og blandt talerne var transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen. I haven var der lavet plads til det antal mennesker, der må samles – og der blev budt på ringridere, øl, vand og håndsprit.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er 200 dage til kommunalvalget og selvom nogen prøver at sige noget andet, så har vi gennem hele perioden – indtil for et par måneder siden – haft et samarbejdende byråd”, sagde borgmester Erik Lauritzen og ridsede op, hvad det samarbejdende byråd har lavet:

“Der er kommet gang i udviklingen i landdistrikterne og også i de mellemstore byer. Desuden har Jan Prokopek sagt til mig, at i løbet af få år, så har vi landets bedste Jobcenter”.

Herefter sagde han han, at alting ikke skal handle om udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er en del mennesker – især unge – som ikke trives og det skal vi have lavet om på. Det er trist, når unge henvender sig i Jobcenter, fordi de aldrig fik en uddannelse”, sagde borgmesteren.

“Hvordan valgkampen bliver, det ved jeg ikke, men jeg synes ikke, vi skal tale vores kommune ned”.

Borgmesteren fik også fortalt, at 14 ud af 15 socialdemokratiske byrådsmedlemmer genopstiller – og hertil kommer en række nye kandidater.

Inden borgmesteren fik taletid, så var det transportminister Benny Engelbrecht, der havde pladsen ved mikrofonen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er rigtigt dejligt at komme ud og møde rigtige, levende mennesker igen – og ikke bare se dem på små billeder på en computerskærm. Det er rigtigt dejligt, vi må mødes og dejligt at landet stille og roligt åbner”, sagde Benny Engelbrecht.

“Corona er en fælles indsats og den har vi allesammen del i. Der er Folketinget, styrelser og sundhedsvæsen, landets kommuner, de mange skoler, sygehuse, foreninger og familier. Fordi vi alle gør, hvad vi kan for at holde smitten nede, så går det rigtigt godt i Danmark – at det går godt skyldes den fælles indsats”.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT var i Sjellerup med tv-kamera – og du kan se transportminister Benny Engelbrechts taler her og borgmester Erik Lauritzens tale her og du kan se billeder fra 1. maj arrangementet her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...