2013-omsætning i Danfoss: 33,6 milliarder kroner

14. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Industrigiganten Danfoss med hovedsæde i Nordborg på Als fik et lidt bedre 2013. Omsætningen landede på 33,6 milliarder mod 34 milliarder året før. Korrigeres for udsving i valutakurser samt købet af Sauer-Danfoss Inc, er der tale om en fremgang på to procent, oplyser Danfoss.danfoss

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet af den primært drift steg med fire procent til 3,9 milliarder mod 3,7 milliarder året før.

– Fremgangen er skabt indefra og i kraft af forbedringer på en lang række områder samt stærk drift i den underliggende forretning. De solide finansielle resultater understreger robustheden i Danfoss-forretningen.

– Det er tilfredsstillende, at vi har formået at tilpasse os og levere så stærke resultater trods en generelt lav markedsvækst, siger topchef hos Danfoss, Niels B. Christiansen i en kommentar til årsregnskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss har satset målrettet i vækstøkonomierne, populært kaldet BRIK-landene, der ved udgangen af året udgjorde 22 procent af den samlede omsætningen, hvilket Danfoss betegner som historisk højt.penge

Både i Rusland og Brasilien var vækstraterne gennem 2013 tocifrede, uden at Danfoss sætter konkret tal på i årsregnskabet. Industrikoncernen nøjes også med at oplyse, at i Kina var væksten også tilbage på et fornuftigt niveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set tjente Danfoss ind på nye vækstmarkeder Rusland, Brasilien og Kina, hvad der blev sat til på de traditionelle markeder USA og Europa, der gennem hele 2013 fortsat var præget af lavvækst.

Topchefen fastslår, at Danfoss er godt rustet til fremtiden.

– Vi er klar til næste fase i vores koncernstrategi. Her vil vi investere i områder som branding, marketing og salg, ligesom vi vil investere i nye vækstlommer, som vi for eksempel allerede nu er i gang med i Tyrkiet.

– Vores planer om at danne en stærk alliance med tyske SMA på solenergiområdet viser også, at vi har den finansielle styrke til at positionere vores kerneforretning som nummer et eller to på de markeder, hvor vi opererer, siger Niels B. Christiansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss venter fortsat beskeden global vækst i år, og derfor kun lidt fremgang i omsætning og resultat for 2014.

 

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...