202 lokale familier har søgt Julehjælp hos Dansk Folkehjælp

24. november 2020 Sønderborg

Med godt en uge tilbage af ansøgningsrunden har rekordmange fattige børnefamilier i Sønderborg Kommune søgt om Julehjælp hos landets største uddeler, Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres Feriehjælp i sommeren 2020 og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til Julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet Julehjælp – heraf 237 familier fra Sønderborg Kommune.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Nedlukningen har været hård

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård.

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søgt Julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på. Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for f.eks. formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn.

På landsplan har over 500 ansøgere har på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job pga. coronakrisen.

”Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene”, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

“Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede”, siger generalsekretæren i en pressemeddelelse.

“Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er Julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt”.

Opfordrer alle til at bidrage

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Dansk Folkehjælp håber, at der netop i år vil være en større solidaritet til at støtte organisationens Julehjælp.

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag den 1. december holder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kr. på blot én time til danske børns jul. Læs mere og tilmeld dig et af erhvervspanelerne her.

Du kan også gøre en stor forskel som privatperson. Hvert beløb tæller og kan doneres her.

Hvem kan søge om julehjælp?

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.

For at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Ansøgningen åbnede søndag d. 1 november og lukker mandag den 30. november.

Julehjælp kan søges via dette link: Julehjælp

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk