202 lokale familier har søgt Julehjælp hos Dansk Folkehjælp

24. november 2020 Sønderborg

Med godt en uge tilbage af ansøgningsrunden har rekordmange fattige børnefamilier i Sønderborg Kommune søgt om Julehjælp hos landets største uddeler, Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres Feriehjælp i sommeren 2020 og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til Julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år.

Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet Julehjælp – heraf 237 familier fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Nedlukningen har været hård

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søgt Julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på. Tilsvarende svarer 46 procent, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for f.eks. formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn.

På landsplan har over 500 ansøgere har på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job pga. coronakrisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene”, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

“Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede”, siger generalsekretæren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er Julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt”.

Opfordrer alle til at bidrage

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Dansk Folkehjælp håber, at der netop i år vil være en større solidaritet til at støtte organisationens Julehjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag den 1. december holder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kr. på blot én time til danske børns jul. Læs mere og tilmeld dig et af erhvervspanelerne her.

Du kan også gøre en stor forskel som privatperson. Hvert beløb tæller og kan doneres her.

Hvem kan søge om julehjælp?

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.

For at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp.

Ansøgningen åbnede søndag d. 1 november og lukker mandag den 30. november.

Julehjælp kan søges via dette link: Julehjælp

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...