Gråsten Fjerkræ må bremse stort kyllingeprojekt

10. juli 2013 Erhverv

Onsdag præsenteres Danmarks ansøgning om en særstatus på salmonella-området i Europakommissionen.

Og det ærgrer fødevare-producenten Gråsten Fjerkræ, for dermed kan fabrikken ikke lancere deres bidrag til Sønderborg Kommunes grønne Zero 2029 projekt: Et projekt der skulle producere 2,5 millioner fritgående kyllinger om året på en bæredygtig fabrik, der kørte på solenergi og afbrænding af fjerkrægødning. Dertil kommer de ca. 75 nye lokale arbejdspladser, som nu kan ende i Tyskland, der følger de almindelige EU-standarder, oplyser dr.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det ærgrer Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

– Jeg så helt klart et perspektiv i, at det ville skabe en fremtidssikret fabrik hernede i Sønderborg Kommune. Samtidig ville dervære mulighed for at skabe mange arbejdspladser på sigt. Og det er jo lige præcis det vi arbejder på og har brug for hernede, siger hun.


Borgmesteren er ked af, at fødevarerminister Mette Gjerskov i et svar til Folketingets fødevareudvalg afviser at trække ansøgningen om dansk salmonella-særstatus tilbage. Fødevareministeren “støtter gerne projekter med fokus på grøn omstilling, men det må ikke være på bekostning af fødevaresikkerheden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktøren for Gråsten Fjerkræ, Gunder Jensen, forstår ikke fødevareministerens ønske om særstatus.

– Så indfører man en lov, hvor man siger: “de samme betingelser, som der er i en stald, hvor man producerer kyllinger under laboratorie-lignende sterile forhold, skal man også gøre med kyllinger ude i den frie natur.” Det hænger jo ikke sammen, fastslår Gunder Jensen, der foretrak at placere projektet i Danmark.

Altså kan Gunder Jensen ende med at placere de mange arbejdspladser syd for grænsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...