21 studerende fra USA skal lære af Sønderborgs Zero-indsats

7. februar 2018 Erhverv

Torsdag besøger 21 amerikanske universitetsstuderende Sønderborg for at studere Sønderborgs erfaringer med at omsætte ambitiøse ZERO-klimaplaner til handlinger.

De studerende har inden de torsdag formiddag ankommer med bæredygtig togtransport fra København, forberedt sig grundigt til besøget i Sønderborg med bl.a. studier af ProjectZero´s Masterplan2029 og Roadmap2020. Efter en kort introduktion til Sønderborgs SmartEnCity-projekt, slippes de kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

13.30 – 15.00 løs i Perlegade, i Borgen og Alsion, hvor de vil interviewe sønderborgere i alle aldre om deres syn på klimaudfordringerne samt hvad USA kan lære af Sønderborgs klimaindsatser, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Herefter vil de studerende orientere ProjectZero om deres observationer og anbefalinger samt hvorledes de planlægger selv at blive gode rollemodeller samt sprede Sønderborgs erfaringer i USA.

Besøget i Sønderborg slutter med at der udstedes ”Young Zero Carbon Ambassador-diplomer” til de studerende med henblik på, at de herefter bliver aktive ambassadører for både klimaet og Sønderborgs omstilling. Det er første gang at der udstedes diplomer, men DISabroad har tidligere besøgt Sønderborg med amerikanske studerende.

De 21 universitets studerende kommer fra hele USA og er på et DIS-skoleophold i Danmark i 5 måneder for at lære om den danske miljø-, energi- og klimatænkning. Efter opholdet i Danmark fortsætter de deres studier i USA med henblik på efterfølgende at søge spændende jobs inden klima-området.

DISabroad – tilbyder udenlandske studerende at få dybere indsigter i hvorledes vi i Danmark omstiller energisystemet baseret på lokale projekter med inddragelse af borgere m.v. De studerende betaler selv for deres studier i Danmark.

Læs mere om DISabroad på www.DISabroad.org

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk