Kommunen markerer der kun er et år til Touren kommer til Sønderborg

29. juni 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Lørdag den 3. juli er der kun ét år til, at verdens største cykelløb kommer til Sønderborg. Det skal naturligvis markeres, og derfor har Sønderborg Kommune lavet en ’1 års-markering’.

Kommunen byder alle cykelaktiviteter velkomne; mormor-cyklen, mountainbike, den et-hjulede, BMX eller tandem. Det bestemmer man selv. Pointen er at appellere til, at borgerne synes det kunne være hyggeligt at give 1 års-markeringen opmærksomhed ved at komme ud og cykle, nyde den friske luft.

Med et år til Tour de France er Kær Vestermark centrum for en NaTur de France quiz. Deltagerne kan enten tage på gåtur, hvor de skal holde øje med de gule cykler, der er placeret rundt på ruten med sjove spørgsmål om natur, verdensmål og Tour de France – eller hvis der skal lidt mere fart på så kan man tage cyklen på MTB-ruten for at deltage i dagens quiz, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er en quiz til børn og en til voksne. Start ved Støvlen. Husk papir og blyant, og så er det afsted! Besvarelsen afleveres i den gule postkasse ved Støvlen, og både børn og voksne kan vinde gode præmier.

Dagen starter kl. 10 og området er bemandet frem til cirka kl. 13. Men det er muligt at løse opgaverne hele dagen.

Der er også mulighed for at vinde fine præmier ved at deltage i konkurrencen ”Dagens Tour-billede”. Alt man skal gøre er at tage et mobilbillede af sin måde at fejre 1 årsdagen på og med #påcykelisonderborg, og derefter uploade det på facebook-siden: På cykel i Sønderborg. Billedet skal deles som en kommentar til det øverste opslag på siden den 3. juli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge konkurrencer og muligheden for at vinde præmier gælder kun den 3. juli.

Og så bliver der endnu en gul cykel-overraskelse midt på dagen. Team Rynkeby Sønderjylland kommer cirka 12.15 til Kær Vestermark og de kører igen kl. 13.

Det hele skal ikke handle om gult cykelløb, for der skal også være gode muligheder for hverdagscyklisterne i Sønderborg Kommune. Derfor vil der på dagen ske en præsentation af nye og smukke cykelture i kommunen, som Cykelforum Sønderborg har lavet. Præsentationen er forbeholdt inviterede gæster, men turene bliver derefter offentliggjort på hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kan bare møde op og være med, for der kræves ikke tilmelding.

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...