Kom til genforeningskaffe ved Dybbøl Mølle

31. juli 2021 Kultur

For at gøre genforeningsjubilæet helt tydeligt for store og små, inviterer Dybbøl Banke på historisk genforeningskaffe. På lige under to timer træder historien tydeligt frem, og Sønderjyllands centrale rolle i dansk og tysk historie bliver levende over en kop kaffe – eller te.

”Hvis vi skal gøre noget nyt, skal det være sjovt og anderledes – det er det, der motiverer mig”, siger Jens Jacob Beck i en pressemeddelelse. Han er formidler på Dybbøl Banke. Her har vinteren og Corona været brugt på at køre nye oplevelser i spil for Dybbøl Bankes gæster – både de historieinteresserede og de oplevelseshungrende. Målet med den nyeste type af rundvisning er netop at gøre formidlingen nærværende og relevant for hele tematikken, der har berørt Sønderjylland meget: Genforeningsåret, der som så mange andre fortællinger har lidt under corona-smittens mange udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med Genforeningskaffe gør vi genforeningen – og tiden omkring den – levende og oplevet på en ny måde. Vi tror på, at det betyder noget at komme tæt på og mærke fortællingen om Dybbøl Mølles historie og dens rolle i den dansk-tyske historie”, fortæller Jens Jacob Beck. Han fortsætter:

”Det er vigtigt for forståelsen af et meget centralt kapitel i Danmarks historie og i vores selvforståelse. Vi er glade for at genforeningsåret har givet mulighed for at sætte et klarere fokus på netop den fortælling”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På en tur, der tager to timer, fortælles historien om møllens skiftende ejerskaber, om krig og fred og alt derimellem.

Sønderjylland har en rig historie og dets placering i grænselandet mellem Danmark og Tyskland har altid været et trækplaster for interesserede turister af alle nationaliteter. For at fortsætte med at være relevant og kunne dele den fortælling, søger Historiecenter Dybbøl Banke hele tiden at holde fast i datidens fortællinger og vise, hvordan sammenhængen ikke er blevet mindre med årene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagelse i genforeningskaffen samt en rundvisning i møllen med guide koster i alt 325 kroner og du får samtidig 50 procent rabat på indgangen til Historiecenter Dybbøl Banke samme dag.

Af hensyn til den fulde oplevelse og corona-håndtering, er der maks 20 personer på et hold. På den måde kan fortællingen opleves af alle.

Der er plads til 20 kaffegæster i alt, så vi anbefaler at sikre sig en billet snarest.

Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl MNølle har telefon 7448 9000.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet foregår på det nationale mindesmærke, Dybbøl Mølle.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...