Masser at oplevelser at hente på Lysabild Landsbymarked

24. august 2021 Sydals

Hele Lysabild glæder sig meget til igen at kunne gennemføre Als’ hyggeligste marked, der finder sted i området omkring Lysabild Kirke den 11. september mellem klokken 11-16.30. Markedet byder på masser af spændende boder med aktiviteter, lopper og lokale kulinariske specialiteter for både børn og voksne i alle aldre.

Michael Vogensen sørger for musikalsk stemning, mens der er mulighed for at sidde og nyde grillpølser og fadøl. Selve kirken danner rammen om en kunstudstilling og rundvisninger af sognepræsten. Den flotte nyrenoverede danner dagen igennem rammen om spændende udstillinger. Som om alt dette ikke var nok, arrangeres der samme dag Bike & Run, hvor alle kan være med. Efter markedet er der fællesspisning i Holstenerladen, der også danner rammen om søndagens Høstgudstjeneste, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2010 har der været Landsbymarked i Lysabild i september måned med inspiration fra middelalderens markeder, der dengang var i Lysabild og blev kaldt Helligblodsmarkeder.

Som noget nyt i år er Rikke Christensen og Barbara Duus trådt ind i styregruppen, og er tovholdere på tilmeldinger. Så hvis du vil have en bod eller aktivitet, skal du skynde dig at kontakte Rikke på 20495274 eller Barbara på 27447117, meget gerne inden den 7. september. Læs alt om priser og tilmelding på lysabild-sydals.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget glade for at være med til at arrangere Landsbymarkedet, og vi glæder os til at høre fra rigtig mange af jer der har lyst til at deltage”, siger Rikke Christensen og Barbara Duus.

Ud over boder med loppesalg, er der også aktiviteter for både store og små. For eksempel halmballe-labyrint og ponyridning. Der kan bl.a. nydes kaffe og brødtort, goed raj, solæg, grillpølser, fadøl, sodavand, popcorn, pandekager over bål og meget mere.
I selve kirken er der kunstudstilling hele dagen og to rundvisninger med spændende fortællinger ved sognepræst Hans Havelund. Kom også og se den flotte nyrenoverede Holstenerlade, der ligger på samme område som markedet. Laden bliver officielt indviet kl. 11.30 på markedsdagen og hele dagen har Lysabild Sognehistoriske Forening spændende udstillinger i laden om blandt andet den store renovering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 18.00 er der fællesspisning i laden, der dog kræver tilmelding til Erling Junker på ejja@bbsyd.dk eller 23614729, senest tirsdag den 7. september. Prisen er voksne: kr. 80,- børn: kr. 50,-
Søndag kl. 11.00 er der Høstgudstjeneste, der som noget helt nyt også holdes i Holstenerladen.

Hvis du er til bevægelse og motion kan du deltage i Bike & Run, der finder sted i forbindelse med markedet.

“Tøv ikke med at tilmelde jer, da løbet er for alle. Ruterne er nemlig lige til at klare, fordi cykelruten er fire kilometer og løberuten en. Ruterne tilbagelægges fire gange hver, så holdet samlet cykler/løber 20 kilometer”, fortæller Karin Danielsen, der sammen med Rikke Dahl arrangerer løbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontakt Karin Danielsen på 2072 4909 eller Rikke Dahl på 4253 4132 for mere info, eller gå ind på lysabild-sydals.dk og læs alt om ruterne, tilmelding, tidspunkter og alt andet om Bike & Run.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Kultur, Sønderborg

I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken. Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt […]

Læs mere...