Kom og hør om Pigen fra det hvide skib, en roman om hospitalsskibet Jutlandia

3. december 2021 Kultur
Forfatterne Kold og Vraa. Pressefoto
Forfatterne Kold og Vraa. Pressefoto

De fleste danskere har hørt om det legendariske hospitalsskib Jutlandia, men kun de færreste ved, hvad der gemmer sig bag historien. På biblioteket i Sønderborg kan du onsdag 8. december klokken 19 få mere at vide om denne historie når Jesper Bugge Kold og Mich Vraa kommer og fortæller om deres roman, Pigen fra det store hvide skib.

Den 23. januar 2021 var det nøjagtig 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia forlod Langelinie i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse, og samme dag udkom Jesper Bugge Kold og Mich Vraas roman. ‘Pigen fra det store hvide skib’ tager læseren med ombord på skibet, med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet og med hele vejen til Korea, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Romanen udforsker hverdagen på skibet, mødet med krigen og fokuserer samtidig på de civile ofre, der altid er taberne i en krig.

De to forfattere fortæller om Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget, meget mere.

Jesper Bugge Kold og Mich Vraa har begge anmelderroste forfatterskaber bag sig.

“Pigen fra det store hvide skib” er den første roman, de har skrevet sammen.

Entré koster 80 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk