3.300 lejeboliger i Sønderborg skal energirenoveres

23. marts 2018 Samfund

Alle boligforeninger i Sønderborg Kommune er gået sammen med ProjectZero i et nyt EU-projekt, hvor der over de næste tre år skal planlægges energirenoveringer i de flere end 3.300 lejemål på tværs af alle boligforeningerne i kommunen.

EU-projektet, som ProjectZero har fået til Sønderborg-området, kaldes for ’HAPPI’, og formålet er at undersøge nye muligheder for at planlægge og finansiere energirenoveringer i boligforeningerne på en ny og anderledes måde. En stor del af HAPPI-projektet handler også om beboerinddragelse og over de tre år projektet skal løbe, skal der udvikles forskellige metoder til at inddrage og informere beboerne i forbindelse med energirenoveringerne.

”Det kan lyde kedeligt at snakke planlægning og finansiering, men det handler om at kunne gennemføre bedre og billigere energirenoveringer for beboerne i boligforeningerne i Sønderborg-området, siger Henrik Bielefeldt fra ProjectZero og fortsætter:

Vi skal i HAPPI-projektet også arbejde med, hvordan boligforeningerne kan inddrage beboerne mere i energirenoveringerne for det er i sidste ende beboerne, der skal tage stilling til energirenoveringerne, så det er altså beboerne, der er vores nøgle til succes i HAPPI-projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligforeningerne står for ca. 20 procent af boligmassen i kommunen, og de er derfor en vigtig brik i målet om at blive CO2 neutral i 2029. På nuværende tidspunkt har boligforeningerne reduceret deres CO2-aftryk med 44 procent, så de er godt på vej.

Vi ser HAPPI-projektet som en mulighed for, at boligforeningerne kan fortsætte deres vej mod nullet i 2029 og sammen finde de bedste løsninger for beboerne”, siger Henrik Bielefeldt i en pressemeddelelse.

Med HAPPI-projektet modtager boligforeningerne midler fra EU til at undersøge nye metoder til at gennemføre energirenoveringerne på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er er EU-støtte til forarbejde, men ikke til selve renoveringerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...