3.5 millioner kroner rækker ikke til gratis buskort til unge

14. januar 2015 Uncategorized

Teknik- og Miljø har regnet på, hvor meget unge kan køre bus for 3,5 millioner kroner om året – og pengene rækker til, at der fra august kan gives et buskort til de unge på ungdomsuddannelserne, der har mindst 12 kilometer mellem uddannelsestedet og deres hjem.bus-sydtrafik

“Og det er vi i Teknik- og Miljøudvalget enige om ikke er en brugbar model, fordi der er alt for mange, der så udelukkes fra ordningen”, siger udvalgsformand Frode Sørensen til SønderborgNyt.

“Nu har udvalget så bedt borgmesteren klare af med forligspartierne, om vi kan finde penge til, at unge, der har mindst seks kilometer fra hjem til uddannelsested, kan få et buskort”, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forklarer, at den model vil betyde buskort til de unge, der bor udenfor “gamle Sønderborg Kommune”.

“Hvis udvalget besluttede sig for den løsning, så rækker 3,5 millioner kroner fra starten af skoleåret og frem til juleferien og vi mener, at buskortet skal dække skoleåret ud”, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså skal forligspartierne drøfte, om det er muligt at finde de nødvendige cirka 4 millioner ekstra kroner.

Frode Sørensen understreger, at der ikke er taget beslutning om noget, men processen er i gang..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Grillbaren – med det traditionelle udvalg som nu har fået et kvalitetsløft

16. april 2021 Erhverv

Fredag formiddag åbende Grillbaren, som ligger i krydset ved Perlegade og Østergade – og det er Tataro-brødrene og deres kompagnon, Torben Klitbo, der står bag. “Vores udvalg er stort set det samme, som man så i grillbarer, dengang de kom til landet, men vi har givet kvaliteten et løft”, siger Torben Klitbo til SønderborgNYT. Altså […]

Læs mere...