3.5 millioner kroner rækker ikke til gratis buskort til unge

14. januar 2015 Uncategorized

Teknik- og Miljø har regnet på, hvor meget unge kan køre bus for 3,5 millioner kroner om året – og pengene rækker til, at der fra august kan gives et buskort til de unge på ungdomsuddannelserne, der har mindst 12 kilometer mellem uddannelsestedet og deres hjem.bus-sydtrafik

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er vi i Teknik- og Miljøudvalget enige om ikke er en brugbar model, fordi der er alt for mange, der så udelukkes fra ordningen”, siger udvalgsformand Frode Sørensen til SønderborgNyt.

“Nu har udvalget så bedt borgmesteren klare af med forligspartierne, om vi kan finde penge til, at unge, der har mindst seks kilometer fra hjem til uddannelsested, kan få et buskort”, siger Frode Sørensen. Han forklarer, at den model vil betyde buskort til de unge, der bor udenfor “gamle Sønderborg Kommune”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis udvalget besluttede sig for den løsning, så rækker 3,5 millioner kroner fra starten af skoleåret og frem til juleferien og vi mener, at buskortet skal dække skoleåret ud”, siger Frode Sørensen. Altså skal forligspartierne drøfte, om det er muligt at finde de nødvendige cirka 4 millioner ekstra kroner.

Frode Sørensen understreger, at der ikke er taget beslutning om noget, men processen er i gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Samfund, Sønderborg

Samarbejde mellem private og det offentlige skal frigive tid i hjemmeplejen

28. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommuner træder nu ind i skaleringsprocessen ‘Sammen om ny teknologi og centraliseret respons’. Samarbejdet skal føre til nye løsninger, som kan øge trygheden for borgere i eget hjem og frigive tid blandt medarbejdere i hjemmeplejen. Øget tryghed for ældre borgere i eget hjem. Mere tid blandt medarbejdere i hjemmeplejen. Det er målet for et […]

Læs mere...