308 musikere på gader og veje til Ringriderfesten

22. juni 2022 Ringriderfesten
Yorkshire Regiment, Pressefoto
Yorkshire Regiment, Pressefoto

Lige nu står alt i Tour de France’ tegn i Sønderborg. Men når den sidste cykelrytter søndag den 3. juli er fløjet til Frankrig for at fortsætte verdens største cykelløb, er 308 musikere fra Storbritannien, Norge, Holland, Belgien og Danmark er klar til at tage over.

Helt nøjagtigt 107 timer efter søndag er blevet mandag, løfter Sønderborg Gardens tamburmajor staven og slår takten an til det traditionsrige rytteroptog gennem byen til Ringriderpladsen, hvor dysten i galgerne kan begynde. Musikere, ryttere, publikum og turister har ventet på det øjeblik i to år. Nu skal der festes, skriver ringriderkomiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af musikere er det største Ringriderfesten i Sønderborg nogensinde har præsenteret. Ikke blot skal de underholde på gader og stræder, men alle skal med i det store internationale tattooshow i Broager Sparekassen Skansen lørdag den 9. juli. De første godt 500 billetter er revet væk.

“Vi har store forventninger til tattooet. Rammerne er dem musikerne kender fra andre tattoos. For publikum er gevinsten, at de med sikkerhed ikke skal frygte regn og blæst, men en oplevelse i miljøvenlige rammer”, siger Henrik Hjortkjær, formand for arrangementskomiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I byen og i Skansen kan publikum bl.a. møde Livgardens Tambourkorps, de engelske militærorkestre The Band of the Yorkshire Regiment og The Band of the Mercian Regiment. Orkestrene har et tæt samarbejde og hører til de eftertragtede orkestre. Musikerne er primært hjemmehørende i Huddersfield og Wolverhampton. Fra Storbritannien kommer også Scots Guardes Assosiations Pipes. Militærorkestrene hører med deres flotte uniformer til blandt højdepunkterne for enhver rigtig ringriderfest i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2003 blev den militære ringridermusik den direkte årsag til etableringen af Sønderborg Pipes and Drums. SPAD, som er den enkle forkortelse, har i dag 20 musikere og tre highland dansere. Den musikalske ledelse varetages af Morten Jessen fra Høruphav.

Udover det nævnte garder, band og orkestre medvirker også K&G Leiden fra Holland/Belgien, Tveit Union Musikkorps fra Norge, Århus Brass Band og Ringriderfestens Heroldere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...