3F: Arbejdsklausuler giver fair konkurrence ved udbud

8. november 2017 Erhverv

3F skriver:

Sønderborg Kommune er desværre ikke konsekvente i anvendelsen af arbejdsklausuler – de stiller krav om arbejdsklausuler, men kun, når opgaverne løses ’in-house’.

Man kan se helt konkret hvordan det står til i Sønderborg Kommune ved at klikke til kortet, skriver 3F til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Sidste år udliciterede Sønderborg Kommune for godt 669 millioner kr. ud af et samlet budget på godt 2.9 mia. kr. – det fremgår af tal fra Indenrigs- og økonomiministeriet. Det er mange penge – og mange opgaver som bliver løst for skattekroner, uden der stilles krav til, hvilke forhold arbejdet skal udføres under.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når kommunen ikke stiller krav om arbejdsklausuler i alle udbud, så kan det betyde ringe løn- og arbejdsforhold for dem, der løser de udliciterede opgaver i kommunen.

Og så skaber det unfair konkurrence blandt de virksomheder, som byder på de udliciterede opgaver.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...