40.000 spejdere kommer på lejr i Sønderborg

3. april 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

I sommeren 2017 vil Spejdernes Lejr samle mere end 40.000 danske og udenlandske spejdere til en uge med fællesskab, udvikling og gode oplevelser. Hver femte danske kommune håbede på at blive vært for spejderne, som netop har indgået en aftale med Sønderborg Kommune.

Baden Powell, der "opfandt" spejderbevægelsen.

Baden Powell, der “opfandt” spejderbevægelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

download

– Spejdernes formål er at udvikle børn og unge til selvstændige mennesker, der tager ansvar i det danske samfund og har respekt for deres omverden og naturen. Vi har valgt at indgå partnerskab med Sønderborg Kommune, fordi kommunen arbejder målrettet med at give børn og studerende særlige kompetencer inden for teknologi, videnskab og interkulturel forståelse. Det er initiativer, som giver mening for os som spejdere og et stærkt fundament for vores partnerskab med Sønderborg, fortæller Finn Dybbøl fra spejderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er blandt andet de lokale projekter House of Science, Global House og oplevelsesparken Universe, som skal bidrage til planlægningen af Spejdernes Lejr 2017. Værtskabet for lejren handler nemlig om langt mere end at stille marker til rådighed – det handler også om fælles planlægning og udvikling af aktiviteter.

I Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen stolt af, at kommunen er valgt som vært og partner.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...