45 unge fra norden samlet til bæredygtighedskonference i Sønderborg

5. august 2019 Samfund

45 unge fra norden er klar til at diskutere, skabe løsninger og igangsætte konkrete handlinger for en bæredygtig fremtid når Sønderborg Kommune og ProjectZero er vært for konferencen ’Youth Summit 2019’ som afholdes de kommende dage i Sønderborg.

De unge skal arbejde i workshops og deltage i forskellige aktiviteter med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed, som alle taler ind i FNs 17 Verdensmål. Konferencen tager afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som UNESCO lærende by og FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid og målet er, at løsningerne fra konferencen skal bidrage til bæredygtighed i nordiske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremtiden tilhører de unge og en bæredygtig fremtid skal ske gennem udvikling af værktøjer og konkrete løsninger og handlinger. Det er afsættet for de 45 nordiske unge der mandag ankom til Sønderborg, for at deltage i konferencen ’Youth Summit 2019’, hvor der skal diskuteres en bæredygtig fremtid, og hvordan den unge generation kan skabe værktøjer og selvtillid til at gøre en forskel.

Det er Sønderborg Kommune og ProjectZero, der er vært for konferencen som led i netværket ’Attractive Nordic Towns’, som er en sammenslutning af byer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, som alle arbejder på at gøre små og mellemstore byer attraktive og bæredygtige.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De fleste byer i ’Attractive Nordic Towns’ arbejder med byplanlægning, men i Sønderborg Kommune satser vi imidlertid på bæredygtighed og unges involvering, og derfor er det helt naturligt for os, at være værter for ’Youth Summit 2019’”, siger Lykke Farre, ungekoordinator ved Sønderborg Kommune, der også bød de nordiske unge velkommen til Sønderborg.

Prisen blev tildelt på baggrund af områdets fokus på medborgerskab, bæredygtighed og livslang læring samt arbejdet med de 17 Verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kasper Wilkens fra Sønderborg Ungdomsråd har de sidste par måneder været med i planlægningen af ’Youth Summit 2019’:

”Det har været opløftende at møde alle de nordiske deltagere og da vi mandag eftermiddags var samlet, kunne jeg mærke, at alle var klar til arbejdet med de udfordringer, vi står overfor, og som kræver langsigtede løsninger – og vigtigst af alt – kræver konkrete løsninger og redskaber, som kan igangsættes med det samme”, siger Kasper Wilkens fra Sønderborg Ungdomsråd, der til daglig arbejder som projektmedarbejder i ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedtemaet for ’Youth Summit 2019’ er entreprenørskab, aktivisme og hvordan der etableres en organisation, der kan accelerer en bæredygtig fremtid helt lokalt. De unge bliver på konferencen inspireret og udfordret af blandt andre Hardeep Dhanjal, der er en af Danmarks bedste speakers, og vil motivere de unge til at gå efter de store drømme og ideer også.

De unge får også en introduktion i, hvordan der kan formidles budskaber med fotografier og billeder, og hvordan man kan starte sin egen organisation. Konferencen kulminerer med en specifik Sønderborg-case, som også har relevans for de byer hvor unge kommer fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

’Youth Summit 2019’ afholdes frem til torsdag hos SDU på Alsion.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...