450.000 kommunale støttekroner til FC Sønderborgs talentarbejde

5. november 2021 Politik
Pressefoto
Pressefoto

FC Sønderborg har de seneste tre år fået støtte fra Sønderborg Kommune til sit arbejde med at spotte lokale fodboldtalenter og skabe et miljø, hvor talenterne kan udvikle sig. Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har valgt at forlænge aftalen i yderligere tre år, skriver Sønderborg Kommune.

FC Sønderborg arbejder som overbygning for 11 moderklubber i kommunen med at samle og udvikle de bedste spillere fra området for at stille stærke, lokale hold i rækkerne U13-15, U17 og U19. Klubben er såkaldt licensklub i Dansk Boldspil Unions, men vil gerne forbedre sit niveau ved bl.a. at øge samarbejdet med moderklubberne, styrke trænernes uddannelsesniveau og klubbens økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har stor respekt for det arbejde, der udføres af ledere og trænere i FC Sønderborg, og derfor vil vi gerne understøtte indsatsen. Det gør vi ved at yde et tilskud på 150.000 kr. om året de næste tre år. Vi ved, at så er andre sponsorer også klar til at bakke op. Til gengæld betinger vi os, at FC Sønderborg skal samarbejde med os om de indsatser, der sættes i værk, og om en evaluering af dem”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens støtte til fodboldklubbens talentarbejde har i 2019-2021 været 100.000 kroner om året.

Formand for FC Sønderborg, Hans Christian Jensen, siger i forbindelse med, at aftalen med Sønderborg Kommune er fornyet:

”Vi har ansat en ny sportschef, Erik Nielsen, samt tilknyttet Johnny Mølby som Head of Coach. Mølby er tidligere landsholdsspiller og superligatræner. Og så arbejder vi på at ansætte en børneudviklingstræner på deltid, som skal tage sig af de yngste talenter på 9-12 år ude i moderklubberne. Vi er således i gang med flere nye tiltag, og derfor er vi glade for Sønderborg Kommunes fortsatte opbakning og tillid til, at vi løser den opgave, vi har søgt tilskud til”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når vi vælger at bevilge pengene, følger der i sagens natur en forpligtelse med, og den har vi tillid til, at FC Sønderborg tager på sig. Et godt samarbejde med moderklubberne er med god grund en forudsætning for, at talenterne vil skifte til FC Sønderborg, så det er – sammen med tilstedeværelsen af dygtige trænere – en forudsætning for, at FC Sønderborg lykkes med deres ambition. Vi vil med andre ord gerne støtte, men vil også se resultater, siger udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...