4,6 millioner kroner til sårbare og udsatte familier

7. februar 2018 Samfund

Sårbare og udsatte børnefamilier har udsigt til at kunne få mere hjælp fra Sønderborg Kommune. Det kan fx være støtte til at finde vej i forældrerollen eller til at komme godt igennem udfordringer, der gør familielivet vanskeligt. Sønderborg Kommune har søgt Sundhedsstyrelsen om penge til at styrke og udvikle indsatsen, og har fået 4,67 mio. kroner til projektet ‘Tidlig indsats for sårbare familier’.

Artiklen fortsætter under annoncen

En rettidig hjælp og støtte til sårbare børn og familier har stor betydning for børnenes forudsætninger for at klare sig godt igennem opvæksten og i voksenlivet. Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har på deres møde 6. februar 2018 givet grønt lys for et projekt, der skal være med til at udvikle en tidlig og effektiv opsporing af og tidlig indsats til sårbare børnefamilier, der på den ene eller anden måde har brug for støtte eller hjælp. Det kan både være ellers velfungerende familier, der i en periode har behov for at styrke sundhed, læring, udvikling og trivsel – fx familier, hvor mor eller far har en efterfødselsreaktion, eller udsatte familier, hvor andre forhold i eller omkring hjemmet gør hverdagen ekstra udfordrende og sætter både børn og voksne i en sårbar situation.

“Man ved, at jo tidligere en sårbar familie får den rigtige professionel støtte, jo større chance er der for, at børnene får en god trivsel og klarer sig bedre både på kort og lang sigt. Det har vi vidst i lang tid, og har haft politisk fokus på det i flere år. Vores sundhedspleje og institutioner arbejder allerede med mange forskellige redskaber og tilbud. Projektet ‘Tidlig indsats for sårbare familier’ giver os mulighed for at sætte ekstra ind med kompetenceudvikling i sundhedsplejen, tilbud om hjemmebesøg til børn i alderen 15-18 måneder, og en øget sammenhængende indsats mellem sundhedsplejen og dagtilbud siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

En væsentlig del af projektet bliver at skabe endnu større sammenhæng i indsatserne på tværs af sundhedsplejen og dagtilbud.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk