50 studerende fra EASV og SDU sætter hinanden stævne for at udvikle smarte klimaløsninger

6. november 2019 Samfund

Sønderborg-studerende skal hacke fremtidens klimaløsninger, når der afholdes ’Sonderborg Smart ZEROHACK’ i den kommende weekend på Alsion.

Det er ProjectZero og SDU står bag ’Sonderborg Smart ZEROHACK’, hvor studerende fra Sønderborg bliver præsenteret for en række udfordringer, hvorefter de studerende skal komme med deres bud på nye klimaløsninger, som skal spare energi og ressourcer eller reducere udledningen af CO2 i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Interessen for at deltage har været overvældende og de 50 pladser blev hurtigt optaget af de unge studerende, skriver ProjectZero.

’Sonderborg Smart ZEROHACK’ er en ny måde at drive innovation på. Løsningerne er ofte baseret på behandling af store datamængder, og projektet udvikler derfor nye kompetencer hos de studerende, som på sigt kan skabe nye digitale løsninger til verdens klimaudfordringer.

Sønderborg Varme er en af de virksomheder, som kommer med en konkret problemstilling:

”I et fjernvarmenet opstår der desværre fra tid til anden brud på rørledningerne, som medfører tab af både vand og energi og risiko for vandskader på omgivelserne. Derfor er der vigtigt hurtigt at kunne lokalisere sådanne brud. Selvfølgelig gør vi, hos Sønderborg Varme, allerede i dag brug af kendte metoder i branchen, og trækker på egne erfaringer for at sikre, at brud på ledningerne kan repareres hurtigst muligt, men ved at lade de studerende ´hacke´ problemstillingen, tænker vi, der kunne komme nye løsninger og muligheder i spil, som vi ikke har tænkt på. Derfor er vi meget spændte på, hvad de studerende finder af løsninger på vores udfordring”, fortæller direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme, der ser frem til en spændende innovations-workshop sammen med de studerende.

‘Sonderborg Smart XEROHACK’ afholdes i weekenden den 8. – 10. november på Alsion og har et særligt fokus på, hvordan en by kan skabe bedre løsninger baseret på tilgængelige data fra offentlige kilder.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk