DF & Venstre: Sønderborg Kommune skal handle lokalt

17. september 2015 Politik
Peter Hansen kommer med ideer, som kan få Sønderboprg højere op på DI-målinger.

Peter Hansen kommer med ideer, som kan få Sønderboprg højere op på DI-målinger.

DI’s undersøgelse af erhvervsvenligheden i Danmark placerer Sønderborg på en sidsteplads. Når man går fra en næstsidste plads til en sidsteplads må det nødvendigvis give anledning til en gentænkning af hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Venstre og Dansk Folkeparti i deres budgetudspil, hvor de også kommer med forslag til, hvad der skal gøres for at få placeret Sønderborg højere oppe på listen.

De foreslår følgende initiativer:

Større synlighed af erhvervskontakten ved ansættelse af en “kontaktchef”, der udelukkende har til opgave at lave opsøgende virksomhed i forhold til virksomhederne.

Sagsbehandlingsgaranti der sikrer at alle ansøgninger er færdigbehandlet i et “fast track”-system inden for max 14 dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Etablering af en årlig virksomhedsdag, hvor der laves aktiviteter målrettet virksomhederne.

Etablering af et fast månedsbrev fra kommunen til virksomhederne, der fortæller om muligheder, nye tiltag samt generel orientering.

Etablering af benchmark-analyser, der sammenligner kommunen med de 10 bedste kommuner.

Stefan Lydal og Peter Hansen vil have Sønderborg Kommune til at handle lokalt.

Stefan Lydal og Peter Hansen vil have Sønderborg Kommune til at handle lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen skal handle lokalt

DF og Venstre ønsker i videst mulige omfang at tilgodese det lokale erhvervsliv når kommunen handler ind. Derfor ønsker vi at kommunens indkøbsaftaler skal tages op til revision og det skal undersøges hvilke økonomiske konsekvenser det vil have at komme ud af de nuværende, for i stedet at ligge mere ud til lokale leverandører. Vi ønsker en øget fleksibilitet således at det for eksempel bliver muligt for den enkelte dagplejemor at købe legetøj i den lokale legetøjsbutik eller købmand.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...