Broager Sparekasse: Aldersopsparing er en glimrende løsning

29. oktober 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Aldersopsparingen afløste i 2013 kapitalpensionen.

Henrik P. Henrinksen, pensionsekspert.

Henrik P. Henriksen, pensionsekspert.

“En rigtig god løsning – også selvom man ikke mere får fradrag for sine indbetalinger”, siger pensionschef Henrik P. Henriksen fra formuecentret i Broager Sparekasse. Vi vil gerne være med til at sætte fokus på aldersopsparing og fortælle om samspillet med de offentlige ydelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan med fordel bruge en aldersopsparing som et supplement til pensionsindbetaling, hvis din årlige indkomst ligger under topskat og på højst 330.000 kr. Man kan i 2015 maksimalt indbetale 28.600 kr. på aldersopsparingen. Der er yderligere en skattefordel ved at spare op på en pensionsordning, da afkastet kun beskattes med 15,3 %. Her skal man huske på at beskatningen af afkastet af frie midler, som ved investering i aktier og obligationer, er væsentligt højere.

Du kan ikke trække sine indbetalinger fra i skat, men til gengæld bliver du heller ikke beskattet ved udbetaling. Udbetalingen sker som en engangssum og modregnes ikke i tillægget til folkepensionen og andre offentlige ydelser, dog bliver den modregnet i efterlønnen som andre pensionsudbetalinger også gør. Ved indskud på aldersopsparingen reduceres beskæftigelsesfradraget ikke, da opsparingen som tidligere nævnt ikke kan trækkes fra i skat. Derfor er den en god løsning, når man tjener mindre end ca. 330.000 kr. om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rabat på omlægning af kapitalpensionen i 2015broager

Frem til 31. december 2015 får du rabat, når du lægger din kapitalpension om til aldersopsparing. Med rabatten kan du nøjes med at betale 37,3 % i afgift til staten mod de normale 40 %, når du hæver kapitalpensionen, slutter pensionschef Henrik P. Henriksen fra formuecentret i Broager Sparekasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Få mere at vide om din mulighed for Alderspension – læs mere HER, kontakt din rådgiver eller tal med Broager Sparekasses pensionsekspert.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...