Sjovt fællesskab skal gøre mænd sundere

28. oktober 2016 Samfund

Mænds Mødesteder er et initiativ, som er opstået for at give mænd et sted, hvor de kan mødes om aktiviteter, som interesserer dem. Sønderborg Kommune inviterer til et informationsmøde på mandag i Frivillighedens Hus, hvor deltagerne både får lejlighed til at møde Lindy fra TV-serien og mulighed for at sparke et fællesskab i gang i et “Mænds Mødesteder” i Sønderborg – som det første sted i Syddanmark.

Forhåbentlig vil mange mænd på mandag kl. 17 møde op i Frivillighedens Hus og hygge sig. Grine sammen, blive underholdt og beslutte at mødes igen, måske omkring aktiviteter i naturen eller madlavning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men baggrunden for initiativet er faktisk ganske alvorlig: Mænd i Sønderborg Kommune lever i gennemsnit mere end fire år kortere end kvinder.

”Det er tal, som vi ikke bare kan lukke øjnene for, når vi gerne vil fremme sundhed og levevilkår, så vi både lever længere og har det bedre i de år, vi lever. Derfor har vi i sundhedsudvalget besluttet at investere i projektet “Sund Mand Sønderborg”, hvor tilbuddet om Mænds Mødesteder er ét af tiltagene. Jeg håber, at mange har lyst til at være med og på en sjov og hyggelig måde løfte deres sundhed”, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet mandag, hvor alle helt uforpligtende kan komme og være med på en lytter, starter kl. 17 med en velkomst ved Petra Grünewald, der er projektleder for Mænds Mødesteder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk