8 mærkelige facts om Internettet

26. august 2014 Erhverv

800
Siden Internettets fødsel tilbage i 1960erne, er Internettet vokset fra et netværk beregnet til militært brug til en gigantisk levende organisme fyldt med mærkværdigheder og subkulturer Siden lanceringen af WWW (Word Wide Web), det vi kender som det egentlige Internet, for 24 år siden,  er der foregået en eksplosiv vækst inden for teknik, politik, onlinehandel samt kultur. I denne artikel finder du lidt sjove og skæve facts der beskriver Internettet. Læn dig tilbage, sæt dig godt tilpas med en kop kaffe og gør dig klar til at blive fodret med en håndfuld oplysninger om det utrolige Internet.

Artiklen fortsætter under annoncen

horses-ImageSource1. For at drive Internettet, skal der bruges  50 Millioner elektriske hestekræfter.

Et forsigtigt estimat, siger at der er 8.7 Milliarder enheder forbundet til Internettet, det være sig din PCer hjemme i stuen, din tablet,        mobiltelefonen, selv visse typer af kaffemaskiner og køleskabe er forbundet til Internettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at drive alle de 8.7 Milliarder enheder en dag, skal der bruges i omegnen af 50,000,000 elektriske hestekræfter, svarende til 37285 MW, hvilket igen svarer til hvad 24 af verdens kraftigste atomkraftværker kan producere af strøm på en time.

 

AA0382752. Det kræver 2 Milliarder elektroner for at producere en enkelt email besked

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Michael Stevens og Vsauce’s beregninger, kræver en 50 kilobyte email besked 8 milliarder elektroner. Det lyder af virkelig meget, men når man tager i betragtning at elektroner nærmest ikke vejer noget, vil 8 milliarder af dem veje 0.0000000000000000001 gram, hvilket jo ikke just er alverden.

 


bigcrowd-imagesource3. Ud af verdensbefolkningen på 7 Milliarder, bruger over 2.4 Millarder af dem Internettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er selvfølgelig svært at angive et helt præcist tal, men de fleste forskere rundt om i verden, skyder på at over 2.4 Millarder mennesker bruger Internettet regelmæssigt på en ugentlig basis.

 

 

 

strawberry1-flickrselect4. Internettet vejer det samme som et jordbær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fysikeren Russel Seitz, har med hjælp fra et par kraftige regnemaskiner, fundet frem til at vægten af Internettet, svarer til vægten af et jordbær, eller ca 50g-

 

 

 

5. Over 8.7 Milliarder enheder er forbundet til Internettet.

Smartphone, tablets, Pcere, GPS, servere, kaffemaskiner, sodavandmaskiner, køleskabe, alt muligt er nutildags forbundet til Internettet. Et forsigtigt estimat er at Internettet består af over 8 milliarder enhder der er forbundet til hinanden på kryds og tværs af kontinenterne. Forskere regner med at det i løbet af 2015, vil stige til i omegnen af 15 milliarder enheder i 2015, og i 2020 vil der være 40 milliarder enheder forbundet til Internettet.

 

video-in-youtube-click-share16. Hvert minut uploades der 72 timers video til YouTube.

Der er ingen tvivl om at YouTube er Internettets træfpunkt når det gælder om at se videoer. Det kan dog svære svært at forestille sig, at der hvert minut uploades 72 timers video til YouTube. Det svarer til 4320 timers video i timen, eller 103680 timers video i døgnet. Det meste af indholdet i de mange timers video, er med katte der danser tango, babyer der laver sjove grimasser, samt mange andre emner som ingen rigtig interesserer sig for. Om vi kan li det eller ej, så er det et fænomen der er kommet for at blive, spår forskerne. Folk elsker at dele deres amatørvideoer i håbet om at de fænger og at ophavsmanden til vidoerne kan få lov til at udleve sin drøm om at  blive den næste Steven Spielberg.

 

hand_med_sand_14547173_37.  Dalt data på Internettet, vejer mindre end et sandkorn.

Al den data Internettet består af, vejer endnu mindre end den elektricitet der skal til for at drive Internettet i en dag. Hvor vi før fandt ud at for at levere strøm til alle de enheder der bruger Internnettet iløbet af dagen, vejede det samme som et jordbær, ja så vejer selve de dataer som Internettet består af, det samme som et sandkorn.

 

 

hongkong-UpperCutimages8. 1.7 Millarder af de 2.7 milliarder Internet brugere i verden, er fra Asien.

Jep, den er god nok. Over halvdelen af Internettets brugere er fra Asien. Mestendels kommer de fra områderne omkrin Japan, Syd Korea, Indien, Kina, Hong Kong, Malaysia samt Singapore. En voksende af websiderne på den asiatisk del af Internettet er forfattet i et af de asiatiske sprog, men de fleste er dog stadig på engelsk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...