9-årige Mads Kraft gi’r sin gokart godt med gas – og kører over 100 kilometer i timen

6. februar 2023 Sport
Mads Kraft i sin hurtige gokart. Foto: Ole Kæhler
Mads Kraft i sin hurtige gokart. Foto: Ole Kæhler

Mads Kraft er rigtig god til at køre i gokart og det er han blevet gennem de seneste tre år, hvor han har trænet på banen i Asserballe.

“Det var i 2019, jeg overraskede Mads med en prøveperiode i Als Gokart Klub, hvor det er sådan, at han kunne låne en gokart og alt sikkerhedsudstyret, som han skulle bruge”, siger Søren Kraft, som er far til Mads. Han mener, det er en fin ordning, hvor forældre undgår at bruge en masse penge på udstyr, inden de ved, om deres søn eller datter vil blive ved med at køre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er 9 år og går i skole i Ulkebøl. Nu har jeg kørt gokart i tre år. Om kort tid skal jeg til Belgien og køre med i BNL Kick-Offs åbningsløb i Europa. Det var jeg også sidste år, hvor det gik rigtigt godt. Jeg blev nummer 10, så far og jeg var glade hele vejen hjem”, siger Mads Kraft til SønderborgNYT. Når Mads Kraft kører gokart, så er det ikke, som når vi andre kører rundt på gokartbanen i Asserballe. Når den 9-årige dreng træder på speederen, så kommer farten op over 100 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her i 2023 skal den 9-årige dreng køre for First Race Point, der er et af de førende danske teams.

“De er superdygtige på alt det tekniske”, siger Søren Kraft, der er mekaniker og blankt indrømmer, at han ikke selv kan køre gokart.

“Jeg er god til at skrue på motorer”, siger han.

Mads Kraft er glad for at være en del af First Race Point.

“De måler, hvordan jeg kører i de forskellige sving og fortæller mig, hvordan jeg kan køre endnu bedre”, siger han.

Kører ret mange løb

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren og Mads Kraft tager til løb i hele landet og blandt andet deltog Mads Kraft i JM, hvor han blev nummer 5 i 2021 og nummer 6 i 2022.

“Hvis min søn skal have bedre placeringer, så er der brug for et par sponsorer mere, så vi kan hyre en coach, der kan arbejde med ham”, siger Søren Kraft og fortæller, at sønnen ligger i laget lige under de allerbedste og han har brug for hjælp for at tage de sidste skridt op i rækken.

Søren Kraft ved, det er svært at hamle op med kørerne fra de helt store hold, hvor der er masser af penge og masser af eksperter, som hjælper kørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg under bare min søn, at han prøver at komme på sejrspodiet og i første omgang er det ikke vigtigt, om det er den øverste plads eller pladsen som nummer tre”, siger Søren Kraft, som vil i gang med at opsøge nogle potentielle sponsorer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...