Landbruget er første skridt til Michelin-stjerner

18. februar 2018 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

På mandag drysses der Michelinstjerner ud til flere danske restauranter og det allerførste skridt på vejen til stjerner, det er, at der kommer førsteklasses råvarer ind i restaurationskøkkenerne.

Her i området kan Frode Lehmann fra Stensigmose ved Broager og Johannes Hjort Nielsen fra Rinkenæs, som begge er økologiske landmænd og har produkter der er så gode, at de er leverandører til landets allerbedste restauranter. Det betyder, der også er flere Michelin-restauranter i deres kundekreds.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har sat os for at udbygge det gastronomiske Danmarkskort og vise lokale råvareleverandører, der kan lave fødevarer i absolut verdensklasse. De landmænd vil vi gerne være med til at hylde, når stjernerne bliver uddelt”, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

På det nye gastronomiske Danmarkskort kan man både finde mælkeproducenter, fåreavlere, planteproducenter osv. Med kortet får danskerne mulighed for at finde ud af, hvor de lettest kan komme i nærheden af produkter, der er gode nok til at blive serveret på landets fineste restauranter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se kortet HER

5. maj 2024 112, Sønderborg

Ild i en varebil

5. maj 2024 112

Lørdag aften kørte brandbiler fra Station Sønderborg til Sjællandsgade i Sønderborg, fordi der var kommet et opkald om, at en bil stod i flammer. “Det var en varevogn og vi slukkede ilden og vendte retur igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. Her er der billeder fra branden.

Læs mere...