Torsdag kan du nyde udsigten fra Vandtårnet

21. marts 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I anledning af Vandets Dag 2018 åbner Sønderborg Forsyning dørene til byens smukke vandtårn på Lysvang 31.

Torsdag mellem 13 og 17 kan du opleve den storslåede udsigt over Sønderborg by – og bliv klogere på dit drikkevand.

Lidt info om Vandtårnet

Det ligner en borg fra middelalderen, men faktisk blev Vandtårnet først opført i 1936. Selve tårnet er en højtryksbeholder og blev bygget for at give ekstra vandtryk til de omkringliggende huse, der lå højt i terrænet. I dag er denne funktion overtaget af pumper i bunden af tårnet, og den 180 m³ store beholder i toppen af tårnet er tom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langs kanten er Vandtårnet forsynet med et brystværn, der kan minde om skydeskår. Ved at referere til vigtige bygninger fra fortiden – som en ridderborg – signalerer arkitekturen, hvor vigtig Vandtårnet er og har været for Sønderborg.

Vandtårnet har gennem tiderne været udsat for lidt af hvert – f.eks. blev tårnet under 2. Verdenskrig malet i camouflagefarver for at skjule det for fjendtlige fly.

På væggene i selve tårnet er der malet vægmalerier med mytologiske motiver, som har relation til vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du se billeder af det, der venter.

 

 

 

1. maj 2024 Politik, Sønderborg

Borgmesteren holdt en 1. maj-tale om velfærd og krig

1. maj 2024 Politik

Gennem årene er der sat spørgmålstegn ved, om der er brug for en kampdag eller en kamp. Har vi ikke opnået stor velstand og fået et godt velfærdssamfund? Er der noget at kæmpe for som socialdemokrat eller som fagforening? Sådan indledte borgmester Erik Lauritzen sin 1. maj-tale fra talerstolen ved FH Sønderjyllands 1. maj-arrangement i […]

Læs mere...