Havneselskabet gør klar til at sælge grunde til to byggeprojekter

15. juni 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Havneselskab går nu i gang med at forberede salget af grunde til de næste to byggeprojekter i Byens Havn. Det drejer sig både et kontorbyggeri ved siden af Videnshuset og et boligbyggeri ved siden af hotellet. De er begge en del af Masterplanen for området.

“Vi er på et absolut forberedende stadie og skal, for at komme videre, have en mere præcis viden om bundforhold og eventuel jordforurening. Derfor bliver der lavet prøve-piloteringer i de kommende uger”, siger havneselskabets adm. direktør Michael Saxtorph i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet af de geotekniske og forureningsmæssige forhold på de to grunde skal bl.a. give input til en vurdering af grundenes bærevne, samt en tidsplan for byggerierne.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S er Totalentreprenør på Alsik, og har udført andre piloteringer i området. Af praktiske grunde er det firma derfor hyret ind til at udføre arbejdet for havneselskabet – samt informere naboerne om arbejdet.

“Vi har løbende kontakt med flere, som gerne vil vide mere om de projekter der resterer, uden at vi dog har nogen aftaler om salg af grundene endnu, oplyser Michael Saxtorph.  Men vi har et usvækket håb om, at vi lykkes med at virkeliggøre masterplanen over en årrække. Det er det Havneselskabet er sat i verden for”, sigger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver sendt en orientering til naboerne, som skal forvente, at støj og vibrationer kan opleves i to-tre dage i ugen den 25.-29. juni.

“Der skal bankes ca. fem betonpæle ned, så vi får et billede af grundenes bæreevne”, siger afdelingschef Palle Priska, A. Enggaard A/S.

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...