Den ny affaldsplan gav masser af kommentarer på Facebook?

31. oktober 2018 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På Sønderborg Kommunes Facebookside er der flere brugere, der har givet deres kommentarer i tråden under artiklen om den ny affaldsplan. Hele 402 har skrevet kommentarer, mens 40 har sendt et høringssvar.

“Tæller kommentarerne på Facebook med som høringssvar og skal medarbejderne til at følge med på de sociale medier”, siger Venstres Tage Petersen på byrådsmødet onsdag, hvor den ny affaldsplan godkendes.

“De sociale medier er kommet for at blive, så det er noget, vi må tage stilling til”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han siger videre, at de fleste borgere reagerer på, at det nu stiger 200 kroner om året at få hentet affald. En prisstigning man slipper for, hvis affaldsbeholderen stilles i skel.

“Men det koster det åbenbart at være grøn”, siger Tage Petersen.

Glimrende plan

Den ny affaldsordning betyder, at husstande skal have en ekstra affaldsbeholder og sortere endnu mere.

“Det er en rigtig god plan, når vi gerne vil være CO2-neutrale”, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har sørget for, der er genbrugsstationer tæt på de steder, hvor folk bor, så affald ikke skal køres så langt og de nye skraldebiler skal køre klimarigtigt”, siger hun.

Flere borgere håber på, at skraldebilerne spuler affaldsbeholderne rene efter tømning.

Vask af affaldsbeholdere bliver grundejernes ansvar, fordi de bærer ansvaret for at pakke affaldet ind.

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...