Borgen vil forebygge ulykker ved rulletrapperne

19. november 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Efter den tragiske ulykke i Borgen Shopping i lørdags, hvor en 4-årig dreng grundet en række uheldige omstændigheder faldt ud over gelænderet på en rulletrappe, har centerledelsen og centrets servicepartner på rulletrapper, arbejdet på at sikre forebyggelse af den situation der udløste ulykken.

Det er dybt tragisk, og nærmest uforståeligt at ulykken skete som den gjorde. Et sammenfald af yderst uheldige omstændigheder udløste desværre ulykken, skriver Borgen Shopping i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Centermanager Flemming Enghave siger:

”Alle sikkerhedskrav til centrets rulletrapper er opfyldt, men uanset dette, vælger vi allerede mandag at sætte en pullert op, der forhindrer, at man umiddelbart kan trække sig op på gelænderet. Jeg vil gerne slå fast, at den ulykke der skete, ikke på nogen måde kunne have været forudset, og at omstændighederne måske er af en sådan karakter, at det aldrig vil ske igen, men uanset det, gør vi nu hvad vi kan, for at forebygge en gentagelse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det ligger mig derudover stærkt på sinde at udtrykke min dybeste medfølelse for den lille dreng og hans familie.
Jeg vil afslutningsvis benytte lejligheden til at påpege, at en teknisk installation, som en rulletrappe, er noget man skal have respekt for at færdes på og ved. Man må aldrig lade børn være alene omkring eller på rulletrapper, elevatorer og andre lignende installationer”, siger Flemming Enghave.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...