Hotel Alsik er sikret mod høje vandstigninger

11. januar 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det er svært at fatte, men ganger man oversvømmelsen i Sønderborg forleden med to, er man nogenlunde oppe på den vandstand, der var i byen under den værste stormflod nogensinde i den sønderjyske havneby – nemlig 319 cm – for knap 150 år siden. Og den 1.000-års hændelse, som det var, har man taget højde for i byggeriet af Hotel Alsik ved havnefronten i Sønderborg.

“I løbet af de næste 20-50 år kommer vi jo endnu højere op end 160 eller 170 cm med oversvømmelser, og hotellet er bygget til at kunne klare en 1000-års hændelse. Så der skulle vi være sikret en del ud i fremtiden”, siger Christian Bak til TV Syd. Han er projektleder hos entreprenøren A. Enggaard A/S, der opfører hotellet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vandstanden i Sønderborg i sidste uge var 162 cm over daglig vande.

13. november 1872 var vandstanden 333 cm over.

28. april 2024 Kultur, Sønderborg

Igen en helt fantastisk velspillet folkBALTICA-koncert

28. april 2024 Kultur

Lørdag aften blev der spillet masser af folkmusik ved folkBALTICAs udsolgte åbningskoncert i Alsion og flere af tilskuerne nævnte, at de unge musikere på scenen gjorde det helt fantastisk – ikke mindst de unge kvinder, som trådte frem og sang. Albin Paulus, Årets huskunstner, fik også vist, hvor godt han mestrede sine usædvanlige instrumenter. Inden […]

Læs mere...