Til august er der ikke længere liv i de nuværende biblioteker i Ulkebøl og Dybbøl

17. juni 2019 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Lektiehjælp, adgang til aviser og tidsskrifter, læse- og lytteklubber, baby tju-hej og arrangementer som fx børneteater hører til de aktiviteter, der flyttes fra bibliotekslokalerne i Ulkebøl og Dybbøl, når de traditionelle biblioteker med den egentlige biblioteksbetjening lukkes til august. Fra samme dag vil aktiviteterne i Ulkebøl være overført til Multihuset og i Dybbøl vil aktiviteterne foregå i lokaler i forbindelse med skolens Pædagogiske læringscenter og Multihus, skriver Sønderborg Kommune. Bogudlånet fra Dybbøl Bibliotek flyttes i MultiKulturhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lukningen af bibliotekerne i Ulkebøl og Dybbøl er en del af en større udviklingsplan for bibliotekerne i Sønderborg, men det er vigtigt, at der fortsat er muligheder i nærområdet. Fastholdelse af bibliotekstilbuddene i Ulkebøl og Dybbøl understøtter vores målsætning for kulturen på børne- og ungeområdet”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for kulturudvalget

Lukningen af de to biblioteker er ikke en konsekvens af en spareøvelse.

Sønderborg Kommune arbejder på biblioteksplan 2015-2020 og det har medført en vurdering af de enkelte biblioteker med planer om ændring af biblioteksstrukturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har i dialog med brugerne modtaget input og ideer til bibliotekstilbuddet i nærområdet efter lukning af bibliotekerne.