Godkendt: El-færgen Ellen må nu sejle med passagerer

24. juli 2019 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

50 ærøboer havde tirsdag en ‘dramatisk’ dag på el-færgen Ellen, der fra midten af august skal sejle mellem Als og Ærø.

For at blive godkendt til at sejle med passagerer, skulle Ærøfærgernes personale vise overfor Søfartsstyrelsen, at de kunne evakuere de 50 statister fra færgen, og evakueringsøvelserne gik så godt, og færgen umiddelbart efter øvelserne blev godkendt til at sejle med passagerer.

Det fortæller Trine Heinemann, der er projektkoordinator på el-færgeprojektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Umiddelbart efter at øvelserne var overstået gav Søfartsstyrelsen en permanent tilladelse til at el-færgen kan sejle med passagerer. Dermed er endnu en milepæl nået for el-færgen”, siger hun til Fyns Amtsavis.

Det er stadig planen, at el-færgen skal begynde at sejle den 15. august. For nylig blev færgen ellers ramt af endnu et problem, da den ene motor til en thurster brændte af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Seneste melding fra Danfoss er, at der kommer en ny thurstermotor i uge 32. Så planen er stadig at begynde sejladsen den 15. august”, siger Trine Heinemann.

El-færgen skal sejle i fast rutefart mellem Søby og Fynshav.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...