Nordiske unge til ‘Youth Summit 2019’ i Sønderborg fik peptalk af udvalgsformænd

6. august 2019 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Mandag indtog 45 unge fra hele norden Sønderborg for at deltage i konferencen ’Youth Summit 2019’ hvor de over fire dage skal udvikle ideer, skabe løsninger og igangsætte konkrete handlinger for en bæredygtig fremtid i de nordiske byer.

Formanden for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt samt formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris, holdt tirsdag de officielle åbningstaler for konference som afholdes i Sønderborg.

Tirsdag morgen startede med lettere fysisk træning og morgensang, inden de 45 unge fra norden for alvor skulle i gang med arbejdet med at udvikle bæredygtige løsninger for byerne i de nordiske lande med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed, som alle taler ind i FNs 17 Verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi siger ofte at I unge er vores fremtid, men fremtiden er her nu og det er Jer der skal skabe ændringerne og Jer som en bæredygtig fremtid afhænger af. De kommende dage skal I lære en masse om, hvordan jeres stemmer kan blive hørt af alle – og husk – I er kilden til vores inspiration”, sagde Stephan Kleinschmidt, formanden for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget kom i sin tale ind på, at det er vigtigt at udvikle nye bæredygtighedsløsninger som kan bruges i alle byer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I skal bruge tiden i Sønderborg på at udvikle ideer, snakke med hinanden, lære af hinanden og udfordre hinanden. Nye ideer skabes gennem dialog og samarbejde og jeres ideer, som I udvikler de næste dage, skal I tage med hjem til jeres byer og få sat på dagsordenen – det er et stort og hårdt arbejde der ligger foran jer – vi tror på I kan”, sagde Claus Klaris i sin tale til de unge konferencedeltagere.

Konferencen ’Youth Sunmmit 2019’ tager blandt andet afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som UNESCO lærende by og FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid og målet er, at løsningerne fra konferencen skal bidrage til bæredygtighed i nordiske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konference afholdes hos SDU i Alsion frem til torsdag.