Ringriderpladsen: Ringriderne siger ‘OK’ til ny placering af idrætshal

15. august 2019 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune peger efter dialogmøder med Statsskolen og andre interessenter på, at en kommende idrætshal bedst placeres mellem Stadion og Sundquistsgade.

Det kræver en ny lokalplan, og i den forbindelse inviteres naboer og andre interessenter til informationsmøde, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det er nu tæt på to år siden, Sønderborg Kommune gik i gang med at udarbejde en lokalplan for Ringriderpladsen, der bl.a. havde til formål at fastlægge, hvor p-pladserne skal ligge, og at tilgodese store arrangementer på pladsen såsom Ringriderfesten og Byfesten. Når lokalplanen nu netop er behandlet i Teknik- og Miljøudvalget – igen, skyldes det, at Statsskolen dukkede op med et ønske om, at der opføres en idrætshal på Ringriderpladsen, fordi skolen mangler plads til indendørs idrætstimer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I første omgang blev en placering på boldbanen vest for skaterhallen foreslået. Den begrænsede plads betød imidlertid, at hverken højde eller indretning af hallen i øvrigt kunne blive optimal.

Ringriderfesten var også ked af at undvære arealet til den årlige fest.

Teknik- og Miljøudvalget har nu godkendt, at forvaltningen går i gang med en lokalplan, der også omfatter Stadion inkl. træningsbanen og muligheden for at placere en hal mellem træningsbanen og Stadionstien.

”Da vi blev opmærksomme på forbeholdene, inviterede vi Statsskolen og andre brugere af Ringriderpladsen og Stadion til dialog, så vi kunne finde en løsning, der tilgodeser flest mulige. Det mener vi, vi har fundet nu, hvor vi peger på, at hallen placeres ved siden af træningsbanen, men så banen stadig kan være der”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ringriderne siger OK

”Vi har været med til nogle møder med kommunen og har følt os godt orienteret – og den nye placering er jo ikke på selve Ringriderpladsen, men mere en del af stadionområdet, så der kommer et OK fra os, når vi skal svare”, siger Ringriderfestens formand, Jes Andersen, til SønderborgNYT.

Lokalplanforslaget skal i offentlig høring i otte uger. Forvaltningen planlægger at arrangere et informationsmøde i høringsperioden for områdets naboer, som der er blevet flere af nu, hvor lokalplanområdet er udvidet, samt foreninger og andre relevante høringsparter.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...