Road Racing: DM-guld og -sølv til Kaj Jensen fra Sønderborg Motor Club

14. oktober 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Efter en flot sæson for den tidligere dobbelte danske og dobbelte nordiske mester i Road Racing – Kaj Jensen fra Sønderborg Motor Club – blev der i weekenden føjet endnu et mesterskab til i rækken.

Men det var under svære betingelser at mesterskabet kom i hus, for allerede ved lørdagens tidskørsler var der problemer med transponderen, som er udstyret der registrerer omgangstiderne,  så Kaj Jensen måtte starte bagerst i feltet i weekendens afgørende heat, som blev kørt på Padborg Park. Som den eneste kører i feltet har Sønderborg køreren stillet til start i to klasser, henholdsvis på sin 1000 kubikcentimeter Yamaha i den store klasse og den lidt mindre 350 kubik maskine., skriver Sønderborg Motor Club i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem sæsonen har Kaj Jensen kørt sig til heat sejre henholdsvis ved DM afdelingerne på Jyllandsringen, Anderstorp banen i Sverige og senest på Ring Djursland og han kom til Padborg Park som den førende i 350 kubik klassen og i 1000 kubik klassen var han samlet to´er, kun få point efter den førende Jens N. Christensen fra Road Racing Klub Viking.

Fra bagerste position fik Kaj Jensen kørt sig op igennem feltet i weekendens fire heat og han sluttede henholdsvis med to 2. pladser i 350 kubik klassen og med en 4. og en 7 plads til 1000 kubik klassen, hvilket var tilstrækkeligt til at tage DM-guldet i Formula 80-87 F1 klassen med 142 point foran Michael Kristensen, RRKV, der med 125 point, vandt DM-sølv og med Jesper Dahl, RRKV på den samlede DM-bronzeplads med 114 point.

I den store klasse lå mesterskabet inden for rækkevidde for Kaj Jensen, men selv om den førende i mesterskabet Jens N. Christensen, RRVK blev holdt bagved i første heat, blev der byttet om på rækkefølgen i dagens andet heat og dermed gik DM-guldet til Jens N. Christesen med 121 point, mens Kaj Jensen, Sønderborg Motor Club tog sig af DM-sølvet med 112 point og Søren H. Pallesen vandt DM-bronze med 109 point.

Så en lang sæson er nu forbi for Sønderborgkøreren, der sommeren igennem har deltaget i Road Racing løb på Francia Corta banen i Italien, Assen banen i Holland, Schleizzen 3 Eck, Tyskland og Anderstorp banen i Sverige