Region Syddanmark er nu klar til igen at teste sundhedsperonale for Covid19

23. marts 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag så forsyningssituationen i Region Syddanmark så kritisk ud, at regionen måtte indføre et midlertidigt stop for at teste sundhedspersonale for COVID-19. Det var mangel på reagenser til test, der fik regionen til at slå bremserne i for at sikre tilstrækkelig testkapacitet til at kunne undersøge patienter indlagt til undersøgelse for COVID-19. Stoppet omfattede sundhedspersonale og andet kritisk personale i Region Syddanmark, kommuner og almen praksis i regionen.

Men udsigten til at der er reagenser på vej til landet i den kommende uge fra flere leverandører – sammen med de centrale sundhedsmyndigheders krav om at gennemføre en mere offensiv teststrategi – får nu regionen til at genåbne for test af personale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger, og dem følger vi naturligvis”, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Den mere offensive strategi skal gennemføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

Og lovninger om nye leverancer af testudstyr i den kommmende tid gør, at Region Syddanmark ser sig i stand til at ophæve det midlertidige stop.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad os stå sammen – hold afstand!

7. maj 2024 112, Sønderborg

Hundeslagsmål i Ulkebøl

7. maj 2024 112

Mandag er der en labrador på Agtoftvej i Ulkebøl, som bliver bidt af en blandingshund. Blandt andet fik den en flænge ved halsen. “Vi har sigtet ejeren af blandingshunden efter hundeloven”, siger Martin Hess Pedersen fra politiet i Sønderborg.  

Læs mere...