Antallet af ‘sommer-indbrud’ i Sønderborg er halveret

9. september 2020 112 Skrevet af: Redaktion

Det har i ugerne 27 til 33 været sværere at begå indbrud end i tidligere somre – og hos Syd- og Sønderjyllands Politi er det især den særlige tid med Corona, som bliver udpeget som årsag til faldet i antallet af indbrud.

I sommeren 2019 blev der indenfor Sønderborgs kommunegrænse begået 40 indbrud – og i år er antallet halveret.

“Det skyldes i høj grad, at hr. og fru Danmark har siddet hjemme og det har givet indbrudstyvene dårlige arbejdsvilkår og i Politiet er vi glade for hvert enkelt indbrud mindre”, siger Christian Østergaard, der er vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tjenesten Nabohjælp har også haft fremgang og har også betydning for det faldende antal indbrud.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi spiller strategien om at låse indbrudstyvene inde bag tremmer også en rolle.

“Lidt af æren, tænker jeg også, må tilfalde en vedholdende indsats i politikredsen. Indbrudstyve i fængsel hjælper efter vores mening rigtigt godt på indbrudsstatistikken”.

Læs mere på TV Syds hjemmeside.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...