Plejepersonalet skal bruge mindre tid på dokumentation

2. februar 2021 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sundhedsstyrelsens pulje til at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen er på 245 millioner kroner og Social- og Seniorudvalget er i efteråret orienteret om, at forvaltningen har lavet en ansøgning til puljen og torsdag er sagen igen på bordet i udvalget

Formålet med puljen er at styrke, udvikle og afprøve nye innovative veje til at styrke omsorg og nærvær for borgere i ældreplejen. Herunder veje til at reducere unødvendig dokumentation og dermed frigøre mere tid til den enkelte borger i ældreplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det handler om, at der skal bruges mere tid sammen med borgerne og mindre tid ved computeren”, siger Helle Mønsted til SønderborgNYT. Hun er direktør for Social- og Seniorforvaltningen.

“Vi vil finde mere tid ved foremkle det dokumentationsarbejde, vores medarbejdere laver. Vi skal have undersøgt, hvad der skal skrives og hvad der ikke skal skrives”, siger Helle Mønsted og understreger, at det ikke er medarbejderne, der har ansvaret for, at der bruges meget tid ved computerne.

“Det er os i ledelsen, som ville sikre, at der var dokumentation for, hvad vi gør for og med den enkelte borger, så ansvaret kan placeres, hvis der sker noget uventet”, siger direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er målet at skrive mindre og skrive det tydeligt”.

Gevinsterne for medarbejderne

Bedre borgeroverblik

Forenkling af arbejdsgange

Kvalitet i indsatserne

Reduktion af dobbeltdokumentation

Data til effektmåling

Bedre arbejdsmiljø.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...