Dybbøldagen 2021 bliver meget anderledes end i 2014

18. april 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var en noget anderledes fejring af Dybbøldagen i 2014, hvor det var 150-året for Stormen på Dybbøl end den, der er holdes i dag, lørdag, hvor Corona-restriktionerne betyder, at der ikke må være publikum.

I 2014 var regentparret, statsministeren og alle interesserede er inviteret til Dybbøl Banke den 18. april 2014 for at markere 150-året for Slaget ved Dybbøl. 1864 blev markeret med en lang række aktiviteter, men særligt 18. spril, Dybbøldagen.

Region Syddanmark sendte godt 200 indbydelser ud til officielle gæster, som blandt andre tæller politikere på begge sider af den dansk-tyske grænse, ambassadører, Folketingets Præsidium og folketingsmedlemmer valgt i Sydjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle var velkomne til at deltage i dagens begivenheder, som indledtes med en militær ceremoni, hvor der lægges kranse ved fællesgravene på Dybbøl Banke.

Hvis du klikker på billedikonet, så kan du se billederne fra 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

28. april 2024 Kultur, Sønderborg

Igen en helt fantastisk velspillet folkBALTICA-koncert

28. april 2024 Kultur

Lørdag aften blev der spillet masser af folkmusik ved folkBALTICAs udsolgte åbningskoncert i Alsion og flere af tilskuerne nævnte, at de unge musikere på scenen gjorde det helt fantastisk – ikke mindst de unge kvinder, som trådte frem og sang. Albin Paulus, Årets huskunstner, fik også vist, hvor godt han mestrede sine usædvanlige instrumenter. Inden […]

Læs mere...