Boligkøberne i Sønderborg har fået større villaer

Foto: Pressfoto, home
Foto: Pressfoto, home
8. juli 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Boligkøberne efterspørger mere plads, når den nye bolig skal købes og under Corona-tiden er villaerne vokset i størrelse. Det viser en undersøgelse, som home har lavet.

I Sønderborg Kommune er boligernes kvadratmeter i gennemsnit steget med 7 procent, når hushandlerne sammenlignes mellem 2019 og 2020. I 2020, fra 168 kvadratmeter til 175 og faktisk er de solgte villaer ‘vokset’ i hele 75 af landets kommuner, viser salgstallene.

”Vores ejendomsmæglere har tydeligt mærket, at mange købere sukker efter mere plads. Mange har gjort noget ved planerne i Corona-tiden og købt hus – og altså oftere et af de store huse”, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i home.

Artiklen fortsætter under annoncen

At Corona har skubbet til boligplanerne og rykket til boligprioriteterne, er tidligere bekræftet i en  spørgeundersøgelse fra YouGov for home. Her sagde flere, at de i højere grad end tidligere nu søger efter en bolig med mere plads og en have.

Tallene, som home har analyseret, viser, at villakøbet i 2021 har haft mest vokseværk på Samsø, i Hørsholm og Nyborg kommuner.

På Samsø er husene solgt i 2021 hele 26 kvadratmeter større end i 2019. I Hørsholm er de nye huskøb over 18 kvadratmeter mere og i Nyborg 15 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det svarer som eksempel til to værelser, en lille stue, eller et aktivitets- eller hobbyrum. I 17 kommuner har boligkøberne erhvervet sig mindst 10 kvadratmeter mere, og det rækker til et godt værelse”, siger Michael Dalsager.

2. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Forlænger stressforløbet Åben og Rolig for Unge

2. maj 2024 Samfund

Åben og Rolig for Unge er et gruppeforløb til unge i alderen 15-25 år med fokus på at reducere symptomer på stress og give deltagerne redskaber til at håndtere hverdagen. En evaluering af effekten af Åben og Rolig for Unge viser, at det virker umiddelbart efter afslutning af forløb. Viden om langtidseffekten af Åben og […]

Læs mere...