Lokalplan skal sikre ejendommene på Brorsonsvej 1 og 1A

1. oktober 2021 Politik Skrevet af: Redaktion

Byrådet godkendte i efteråret 2020 salget af to bevaringsværdige bygninger på Brorsonsvej 1 og 1A efter at have haft ejendommene i offentligt udbud. Den ene bygning husede tidligere Kunstskolen og i den anden lå Misbrugscentret.

Som en del af købsaftalen blev det fastsat, at der i forlængelse af overdragelsen skulle laves en bevarende lokalplan for at sikre bygningernes ydre udtryk, fordi de er bevaringsværdige.

Derfor bad Teknik- og Miljøudvalget på mødet i marts forvaltningen om at lave en lokalplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tirsdag bliver der lagt en bevarende lokalplan for Brorsonsvej 1-1A foran politikerne, som kan godkende eller ’ikke godkende’ den og sende den videre til Økonomiudvalget.

Lokalplanforslaget har til formål at sikre og fremme områdets bevaringsværdier, der kommer til udtryk i bebyggelsens materialeholdning, facaders fagdeling og rytme samt karaktergivende træk.

Samtidig sættes der rammer for, at erstatningsbyggeri samt til- og ombygning til eksisterende bebyggelse skal ske under hensyntagen til den oprindelige arkitektur og områdets karakter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har under processen haft løbende dialog med køberen af ejendommene.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...