Røde Kors som indledte sit internationale arbejde i Dybbøls skanser fylder 158 år

17. april 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var på dansk grund Røde Kors indledte sit internationale hjælpearbejde. Det skete i 1864 under slaget ved Dybbøl, og det fejrer organisationen nu under overskriften ’Altid til stede’ fra den 18. april og året ud.

Røde Kors’ yder livsvigtig nødhjælp til civile ofre i krig. Men der er også indsatser, der sætter fokus på ensomhed i Danmark, førstehjælp, indsatte i fængsler og nogle af alle de andre områder, hvor Røde Kors i dag hjælper internationalt og nationalt.

”Siden 1864 har Røde Kors gennemgået en fantastisk udvikling, og vi er i dag verdens største humanitære organisation med flere end 15 millioner frivillige i 189 lande. I dag er vi altid til stede for de mennesker, der har brug for vores hjælp. I Danmark og internationalt. Jeg glæder mig over den vigtige forskel vores frivillige gør – både i verden og herhjemme”, siger generalsekretær for Røde Kors i Danmark Anders Ladekarl.

6. maj 2024 Samfund, Sønderborg

610 skoleelever klar til alkoholfri sidste skoledag

6. maj 2024 Samfund

Flere end 600 elever er tilmeldt det alkoholfrie sidste skoledags-event for alle afgangselever i folke-, privat- og friskoler i Sønderborg Kommune. Arrangementet foregår fredag den 17. maj på Ringriderpladsen i Sønderborg fra kl. 12-16.30. Afgangseleverne i grundskolerne i Sønderborg Kommune har taget rigtig godt imod arrangementet om fælles, sidste skoledag. For i skrivende stund er […]

Læs mere...