En ladcykel, en køletaske med hjemmebag og en god plads i rabatten. Mere skal der ikke til for at mætte sultne tilskuere og samtidig tjene lidt lommepenge, når Tour de France kommer til vores kommune.
De fleste af de madboder, som danskerne spørger til, befinder sig under bagatelgrænsen for, om den skal registreres som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen. Sælger du mad fra boden færre end ca. 10 gange årligt af nogle dages varighed per gang, skal du nemlig ikke registreres.
Men uanset, om din bod er registreret eller ej, er den en fødevarevirksomhed. Og her gælder et sæt regler, som man skal have styr på, fortæller sektionsleder i Fødevarestyrelsen Ulrich Pinstrup i en pressemeddelelse.
”Selvom du selv laver maden, skal råvarerne kunne spores, hvis maden senere viser sig at være dårlig. Det kan du sikre dig ved at gemme kvitteringerne. Derudover skal du holde god hygiejne. Hvis du f.eks. sælger hjemmelavede pølsehorn, skal de opbevares på køl. Og så skal du selvfølgelig sørge for at have en vanddunk og sæbe med, så du kan vaske hænder jævnligt”, siger Ulrich Pinstrup og tilføjer:
”Der er ikke begrænsninger for, hvilke slags fødevarer, du må sælge, så længe de behandles på en måde, så de ikke bliver farlige”.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du tjekker kommunens hjemmeside, inden du stiller en bod op, fordi der kan være særlige restriktioner i forbindelse med Tour de France.
Her kan du læse mere om regler for madboder: Fødevarestyrelsen.