Sportsdykkerklubben var på besøg på Søløven

3. juli 2022 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Dykkerskibet ligger til kaj ved Alsik i anledning af, at Sønderborg byen fester for Tour de France. Dykkerskibet Søløven er søværnets dykkerskib, der laver opgaver hovedsagligt med henblik på at undersøge fundne genstande.

Derudover uddanner de civile dykkere til eksempelvis Brand og Redning, skriver Sønderborg Sportsdykkerklub, der lørdag var ombord på dykkerskibet.

Søløven blev ombygget i 2012 til dykkerskib, dykkerne bruger både luft- og varmtvandslanger på opgaver, desuden er de blev begyndt at rehbeate, altså dykke i lukkede systemer. Kaptajnen fortalte også om droneopgaver, der letter deres opgaver meget. Ombord på Søløven er der eget trykkammer, de er redundant på motorer, radarer mm De deltager også i redningsopgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Sportsdykkerklub var inviteret ombord til en rundvisning og for at prøve at dykke ind i skibets dykkeklokke, hvor man kan kommunikere og tage regulatoren ud.

Søløven er adopteret af Sønderborg Kommune og kommer af og til på besøg. Der er åbent skib for publikum i bestemte tidsrum.

Du kan SE BILLEDER HER.

14. maj 2024 112, Sønderborg

Der skal børn ikke opholde sig

14. maj 2024 112

Der er børn, som ind imellem opholder sig i det gamle garageanlæg på DSB-grunden ved Mejeriet. Det fortæller Kjeld Jørgensen fra det lokale politi. “Når vi ser det, så sender vi børnene væk, fordi det ikke er helt ufarligt for dem at være der. Det er gamle, forfaldne bygninger”, siger politikomissæren og opfordrer til, at […]

Læs mere...