Cathrinesminde Teglværk vækkes til live

Pressefoto
Pressefoto
14. juli 2022 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Kom helt tæt på livet i minisamfundet ved Flensborg Fjord, når Museum Sønderjylland i dagene 21.- 24. juli kl. 10-17 vækker Cathrinesminde Teglværk til live.

Aktører i historiske dragter formidler både teglproduktion og hverdagsliv fra dengang, hvor mænd, kvinder og børn levede og arbejdede sammen omkring teglværket. Under besøget kan man få et indblik i deres liv og mærke historiens vingesus.

Man kan for eksempel opleve den hestetrukne æltemølle, prøve at stryge sten, kaste sig over gamle børnelege og smage ‘skrædderduels’, som laves over jernkomfuret i det gamle køkken. Besøgende kan også prøve at gå i skole, besøge arbejderkvinden i sit hjem, høre oplæg om eksempelvis ringovnen eller eventyr på sønderjysk. Man skal endelig også huske at hilse pænt, når den strenge teglværksejer kigger forbi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøg håndværks- og husflidsstandene og der er rig mulighed for at forsyne sig med fristelser fra Cathrines Café, mens Tossemarens Trio spiller op til dans.

Tag familien under armen, oplev atmosfæren for 100 år siden og nyd de herlige omgivelser ved Flensborg Fjord.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...