Herlig Fokets Fest hos Kirkens Korshær

Martin M. Jacobsen og Carina Sanddal., Pressefoto
Martin M. Jacobsen og Carina Sanddal., Pressefoto
14. oktober 2022 Kultur Skrevet af: Redaktion

Med huller i himlen og et lille hul i programmet, så fik Søndagsjam og Kirkens Korshær fyret et brag af en fest af hos korshæren torsdag eftermiddag.

Der blev knyttet bånd og spredt glæde. For selv i regnvejr består kærligheden. Folket sad I læ i teltet og varmede sig under tæpper med kaffe og brunsviger. Og gyngede i takt til musikken, skriver medarrangør Martin Michael Jaobsen til SønderborgNYT.

Dagen startede med drengene fra Sønderborg-trioen SMADR og efter de havde spillet, blev der serveret mad

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Sørensen, som er vært på Hjørnekroen i Augustenborg og sønderjysk mester i Poetry Slam, var også på scenen.

Han gjorde det faktisk så godt, at han blev hevet ind i Varmestuen efter hans optræden på scenen og gentog succesen. Og det er da et skulderklap der er til at tage med, skriver Martin Michael Jacobsen.

I nogle øjne var dagens højdepunkt, da Cool SunShine & Marvers Sofa Jam løftede stemningen med deres show, som var i to dele.Den første var Rock og rulletobak – som var med elguitar og blandt numrene var der en fødselsdagssang til Kirkens Korshær og mange flere. Anden del af showet, Fløderock og pastinak, var med akustisk guitar – et mix af kærlighedssange og gode sange a la dem fra de brune værtshus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover var der også fællessangen, Papirsklip, og der gyngede huset i hvert fald og det kunne sikkert høres helt ude på Ringgade.

MCArne, Martin Michael Jacobsens eget plagiat af MC Einar, som er og var old school rap-lyrik og med nyt musik på.

Sidste mand på plakaten var Allan Davies Madsen, den lille revolutionær fra kolonihavehuset Shamballa i Haveforeningen Skovly.

Han optrådte med egne både gamleog nye sange og arbejdssange og fik skabt perspektiv, der smeltede hjerter. Og med tanker, teser og filosoferen ind i mellem numrene, blev der både lyttet og kommunikeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkets Fest handler om, at være til stede og nyde den glæde og det vi har – og ikke om, at have flest, være bedst eller have mest. Festen handler om omsorg, nærvær og gensidig respekt.

5. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Vi hjælper voldsramte kvinder og børn når de er ude af krisecentret

5. maj 2024 Frivillige

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har en gruppe frivillige, som danner værn om voldsramte kvinder og deres børn, når de er ude af volden og er flyttet fra et krisecenter. “Jeg er uddannet pædagog og stoppede med at arbejde, så jeg kontaktede Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og kom efter en tid i ‘huset’ med i efterværnsgruppen, […]

Læs mere...