Ingen tegn på Byrådet skal diskutere et alternativ til Store Bededag

5. marts 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

12 kommuner og to regioner skal tage stilling til, om de vil indføre et alternativ til helligdagen, Store Bededag. Det sker efter Københavns Borgerrepræsentation torsdag blev enige om at undersøge muligheden for at bevare Store Bededag for skolebørn og kommunalt ansatte.

Det skriver tv2.dk.

Forslaget blev stillet af Dansk Folkeparti, der nu følger trop i yderligere 11 kommunalbestyrelser og Region Syddanmark samt Region Sjælland.

“Jeg har ikke hørt noget om, der er partier, som vil rejse sagen i byrådet”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Lydal, som sidder i Byrådet for Dansk Folkeparti er i udlandet og vi kan derfor ikke få at vide, om han vil gøre som sine partifæller i andre kommuner og rejse sagen i Byrådet

Slesvigsk Parti ser Store Bededag som en national – og ikke en lokal – sag.

“Jeg ser ingen behov for, at Sønderborg Kommune følger de 12 kommuner og tager stilling til, om der skal indføres et lokalt alternativ til Store Bededag. Det er noget, som vedtages på nationalt niveau. Selvfølgelig er det helt ok at være uenig i beslutningen, som den nye regering træffer. Men at ville omgå dem ved at give alle kommunens ansatte fri og lukke de kommunale skoler er i mine øjne forkert. Gennemføres et sådan forslag, så får privatansatte et problem med for eksempel børnepasning. Det ville være en skævvridning”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...