Rejsesygesikringen ophæves af Folketinget

17. februar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis du bliver syg i udlandet, kan du fra 1. august ikke længere få dækket dine udgifter til læge- eller hospitalshjælp med det gule sundhedskort.

Blåt sygesikringskort.

Blåt sygesikringskort.

Hidtil har du kunnet bruge det gule sundhedskort i alle EU-lande samt Færøerne, Grønland, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein på stort set samme måde som i Danmark. Men det er ved at være slut, for Folketinget har besluttet at ophæve den offentlige rejsesygesikring fra 1. august i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du have dækket dine udgifter i udlandet efter 1. august, skal du derfor i stedet bestille et EU-sygesikringskort, også kaldet det blå kort.

Sygdom kan alligevel koste

Vær opmærksom på, at det blå kort ikke dækker alle udgifter i udlandet. Med det blå kort får du dækket udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, hvor du bliver syg.

Med andre ord: Hvis landets egne borgere skal betale for en bestemt ydelse, skal du også betale, selv om du har det blå kort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye blå EU-kort ikke dækker nogen form for transport ej heller ambulancetransporten.

Tryg løsning

Vil du helt undgå egenbetaling i udlandet, kan du tegne en privat rejseforsikring, som mange gør, når de rejser i lande uden for EU.

5. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Morsom Brecklings Bogcafé med Bent Jensen

5. maj 2024 Kultur

Flere end 200 mennesker indfandt sig søndag eftermiddag i Sønderborghus, hvor Brecklings Bogcafé havde besøg af LINAK-ejer Bent Jensen til en samtale om bogen, Den bedste idé, der handler om netop Bent Jensen og LINAK. Vanen tro tonede Allan Breckling alene frem på scenen og bød velkommen, hvorefter Bent Jensen kom ind – og han […]

Læs mere...