Selvom Byrådet sparer skal vi også udvikle, siger udvalgsformand Jesper Smaling

23. april 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På det kommende møde i Byrådet, skal der tages stilling til, om Sønderborg Kommune skal genbekræfte ansøgningen om, at Nordborg skal med i ordningen Frie Bymidter – og forvaltningen skønner, at sætter Sønderborg Kommune 6,2 millioner kroner af til medfinansiering, vil man kunne lave projekter for sammenlagt 15,5 millioner under forudsætning af, at Nordborg bliver endeligt udvalgt og at staten vælger at sende 9,3 millioner kroner til projektet i Nordborg.

“Seks millioner kroner er mange penge, når vi tænker på, hvor slemt det står til på børne-, ældre- handicapområdet”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, til SønderborgNYT. Han fortæller, at andre forvaltninger har bidraget med penge for at hjælpe børneområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men selvom det er stramt, så er det vigtigt, at vi bruger penge på at udvikle rundt om i kommunen, så der flytter flere hertil – både indbyggere og virksomheder. Det er deres skattekroner, vi har brug for”, siger udvalgsformanden, som selv må spare på børneområdet, så der også er penge til Sønderborg Handel, ProjectZero, GOTO Sønderborg, Frie Bymidter og Vækstrådet.

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...