Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School.

Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for at få hændelserne anmeldt, så politiet kan indlede en efterforskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet opfordrer desuden virksomheder, institutioner og private til at anmelde lignende hændelser til politiet.

”Det er vigtigt, at man anmelder denne type kriminalitet til politiet. Dels for at vi kan indlede en efterforskning, dels for at vi kan få et overblik over de kriminelles metoder og problemets omfang”, understreger vicepolitiinspektør Søren Rønnov i en pressemeddelelse.

Er du blevet udsat for cyberangreb eller har du brug for gode råd?

Via Politiets Servicecenter på 1-1-4 kan du inden for tidsrummet kl. 07.00 – 20.00 på hverdage blive viderestillet til personale, der har særlig viden om cyberangreb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du bør anmelde forholdet hurtigst muligt, da mange af de digitale spor, politiet skal bruge i efterforskningen, ofte bliver overskrevet eller slettet af de kriminelle.

 

 

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere blevet i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...